Składniki:
- 125 g miękkiego masła
- 6 łyżek drobnego cukru
- 2 łyżki kakao
- 7/8 szklanki mąki
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżki proszku do pieczenia
Miękkie masło utrzeć z cukrem, aż masa stanie się puszysta. Wtedy dodać kakao, wymieszać, dodać przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść miękkie, lepkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczać i kłaść na wyłożoną papierem blachę (zachowując między nimi odległość ok. 4 cm). Piec ok. 15 min. w temp. 170 st. C.
Smacznego :)
P.S.
Nawet Stefan był ciekawy cóż takiego stworzyłam, a oto dowód q:
ciastczka fajne, ale i Stefan przystojny:)
OdpowiedzUsuńooo tak ze Stefana jest prawdziwy model :)
OdpowiedzUsuńNo Stefan jak się patrzy :) proponuje założyć Fanklub Kotów Stefanów :)
OdpowiedzUsuń